Brief ontvangen?

Heeft u een brief ontvangen van uw huisarts, apotheek, patiëntenvereniging of medisch specialist over het Urimon onderzoek? Lees hieronder over de werkwijze van het Urimon onderzoek of klik hier om meer informatie aan te vragen of om uzelf aan te melden.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek

Deelname aan het Urimon onderzoek bestaat uit het periodieke invullen van een korte vragenlijst over uw huidige gezondheid. Daarnaast levert u periodiek een urinepot met ochtendurine in bij een deelnemende prikpost of met behulp van de daarvoor bestemde retourdoos bij een PostNL punt naar keuze. U neemt deel voor een periode van 2 jaar, na deze periode kunt u uw deelname verlengen. De gedetailleerde werkwijze van het onderzoek kunt u hieronder lezen.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek is gratis. De kosten voor het verwerken van uw materiaal op het laboratorium gaan niet van uw eigen risico af.

Wilt u meedoen aan het Urimon onderzoek? Klik dan hier om meer informatie aan te vragen of om uzelf aan te melden.

Wilt u als huisarts, apotheker, patiëntenvereniging of medisch specialist betrokken raken? Laat dan een berichtje achter via het contactformulier dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Werkwijze

Urimon, een nieuwe vorm van gezondheidsmonitoring in de eerste lijn

Stap 1:
Als u beschikt over een stabiele gezondheid en tussen de 45 en 75 jaar bent of als u een hoger risico hebt op bepaalde ziektes en tussen de 30 en 75 jaar bent, kunt u meedoen aan het Urimon onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.urimon.nl/aanmelden. Vervolgens krijgt u een e-mail met een informatiebrief en toestemmingsformulieren. Wanneer u alle informatie hebt gelezen en besluit mee te doen aan het onderzoek, vult u digitaal de toestemmingsformulieren in en ondertekent u beide documenten digitaal. U kunt de toestemmingsformulieren uit de e-mail ook uitprinten en ondertekenen. Vervolgens stuurt u deze via e-mail of de post naar Stibion.

Stap 2:
Nadat u beide toestemmingsformulieren heeft ondertekend, vult u uw adres in waarheen wij de starterkit met de eerste urinepot sturen. Daarnaast vult u uw huisartsgegevens in en maakt u een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Vervolgens gaat u automatisch door naar de eerste vragenlijst en vult u deze in.

Stap 3:
Vul de pot met ochtendurine. Vul de datum van urine afname in.
Voor verdere instructies over het opvangen van de urine, zie het document Instructie voor het opvangen van een urinemonster.

Stap 4:
Elke 4 maanden vult u online een nieuwe vragenlijst in. U krijgt hiervoor telkens een herinnering via e-mail en sms.
Voor de deelnemers die in de buurt van een deelnemende prikpost wonen: Lever de pot zo snel mogelijk na het vullen in bij de prikpost. U dient hiervoor een afspraak te maken. Voor meer informatie over het maken van een afspraak klik hier. Na het inleveren ontvangt u direct een nieuwe pot voor over 4 maanden.
Voor de deelnemers die NIET in de buurt van een deelnemende prikpost wonen: Doe de pot met daarop de sticker in de daarvoor bestemde retourdoos en lever de retourdoos gratis in bij een PostNL punt bij u in de buurt. Na 4 maanden sturen wij een nieuwe kit met een nieuwe urinepot.

Urimon werkt samen met diverse huisartsenpraktijken, apotheken, patiëntenverenigingen, laboratoria en medisch specialisten/onderzoekers in ziekenhuizen door heel Nederland. Mocht uw huisarts, apotheek, patiëntenvereniging of medisch specialist niet samenwerken met Urimon, dan is dat geen enkel probleem en kunt u gewoon meedoen met het Urimon onderzoek! U levert uw urinemonsters in bij een deelnemende prikpost bij u in de buurt. Als u niet in de buurt van een deelnemende prikpost woont, levert u uw urine, in de daarvoor bestemde retourdoos, in bij een PostNL punt naar keuze.

De gratis Urimon app

Download hier de gratis Urimon app voor uw telefoon of tablet. Via de Urimon app kunt u gemakkelijk en snel de vragenlijst invullen.