Urimon Nieuws

Deelname aan het Global Investor Forum 2024

03-04-2024

Vorige week mocht Bram de Moor, projectleider van het Urimon onderzoek, tijdens het Global Investor Forum in Rotterdam het Urimon project presenteren.

Het Global Investor Forum werd georganiseerd in samenwerking met het Innovation for Health congres. Dit is een groot congres met meer dan 800 belangrijke spelers uit de Life Sciences & Health sector. Het was een mooie ervaring om hier aan deel te nemen.

Het Urimon project werd goed ontvangen en door nieuwe samenwerkingen komt een ziekte waarschuwingssysteem voor de vroege opsporing van ernstige ziektes zoals kanker en hart- en vaatziektes hopelijk nog sneller dichterbij!

5000 deelnemers

16-11-2023

Geweldig nieuws!
We hebben de mijlpaal van 5000 deelnemers bereikt en dat verdient een feestje! Om dit te vieren, zijn we langs geweest bij onze 5000e deelnemer met een heerlijke Urimon taart en een bos bloemen.

Bedankt aan alle deelnemers die hun steentje bijdragen aan het Urimon onderzoek! Binnenkort delen wij de eerste resultaten met jullie. Houd hiervoor de website in de gaten.

Resultaten onderzoek screeningstesten

06-09-2023

Uit de resultaten van het onderzoek is gebleken dat het kenmerk ‘Angst voor het krijgen van een ziekte of aandoening’ een versterkend effect heeft op de bereidheid om een ziektewaarschuwingssyteem te gebruiken. Verder bleek ook het kenmerk ‘Vertrouwen in de eigen gezondheid door het gebruiken van een ziektewaarschuwingssyteem’ een verstekend effect te hebben op de bereidheid om een ziektewaarschuwingssysteem te gebruiken. Er is geen verband gevonden tussen de risicogroep (mensen die roken, BMI > 25 hebben en van mening zijn dat zij een slechte gezondheid hebben) en de bereidheid om een ziektewaarschuwingssyteem te gebruiken. Het blijkt dat mensen die niet in de risicogroep zitten alsnog bereid zijn om een ziektewaarschuwingssysteem te gebruiken.
Mocht u het gehele onderzoek willen zien, dan kunt u deze vinden met de volgende link: https://purl.utwente.nl/essays/95597  

Urimon gaat landelijk!

14-06-2023
Sinds kort is het niet meer noodzakelijk om in de buurt van een deelnemende prikpost te wonen om te kunnen meedoen aan het Urimon onderzoek. Urimon is namelijk landelijk beschikbaar! Van Groningen tot Maastricht en van Den Helder tot Middelburg kunnen deelnemers die niet in de buurt van een deelnemende prikpost wonen, elke 3 maanden een urinepot thuis ontvangen en deze gevuld gratis in de originele doos via PostNL naar ons terugsturen. Heeft u familie, vrienden of bekenden in andere delen van het land die willen meedoen aan het Urimon onderzoek? Laat hen dan weten dat dit vanaf nu mogelijk is.

Onderzoek screeningstesten

19-05-2023

Een student Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Twente doet onderzoek naar screeningstesten zonder tussenkomst van een arts. Voor dit onderzoek is hij op zoek naar mensen die deelnemen aan het Urimon onderzoek en die hun mening willen geven over testen die ziekten kunnen opsporen.
Het onderzoek is afgerond. Dank voor uw deelname!

4000 deelnemers!

24-04-2023
Geweldig nieuws! Inmiddels doen al meer dan 4000 deelnemers mee aan het Urimon onderzoek. Afgelopen week zijn wij met een mooie bos bloemen en een Urimon taart langs geweest bij onze 4000e deelnemer. Wij willen al onze deelnemers hartelijk bedanken voor hun deelname en hun waardevolle bijdrage aan het onderzoek.

Nationale plasdag

16-03-2023
Vandaag is het Nationale Plasdag. Helaas zijn plasklachten nog steeds een taboe in Nederland. Nationale plasdag wordt georganiseerd om dit taboe te doorbreken en om plasproblemen beter bespreekbaar te maken. Daarnaast is het bedoeld om mensen te informeren over incontinentie, mogelijke oorzaken en eventuele behandelmogelijkheden.
Het Urimon onderzoek ondersteunt dit initiatief van harte. Voor meer informatie ga naar: https://www.iederewctelt.nl/.

Vragenlijst marktonderzoek

16-02-2023
Bij Urimon zijn wij bezig met een marktonderzoek, hiervoor hebben wij een vragenlijst opgesteld. Zou u de tijd willen nemen om deze korte vragenlijst in te vullen? Mocht u de link naar andere geïnteresseerden willen doorsturen dan zou dat heel fijn zijn. Alvast hartelijk dank voor het invullen!
Het onderzoek is afgerond. Dank voor uw deelname!

Nieuwe prikpost geopend

29-12-2022
Goed nieuws voor de Urimon deelnemers in Hengelo! Prikpost Kulturhus Hasselo in Hengelo is sinds kort aangesloten bij het Urimon onderzoek. Dit betekent dat u nu ook hier uw urine in kunt leveren en bloed kunt laten prikken. Via de volgende link kunt u een afspraak maken: https://afspraken.medlon.nl/.

Fijne feestdagen!

20-12-2022
Namens het Urimon team wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023!

3000e deelnemer!

12-12-2022
In minder dan 6 maanden na de mijlpaal van 2000 deelnemers heeft het Urimon onderzoek de mijlpaal van 3000 deelnemers bereikt! Om dit te vieren zijn wij woensdag 7 december met taart en bloemen op bezoek geweest bij onze 3000e deelnemer. In de tussentijd zijn we alweer hard op weg naar de 4000e deelnemer. Wij willen al onze deelnemers hartelijk bedanken voor hun deelname en we hopen nog veel nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen.

Urimon app

09-12-2022
Sinds enige tijd heeft het Urimon onderzoek een gratis app waarmee u op elk moment en heel eenvoudig kunt zien wanneer het weer tijd is om urine in te leveren, de vragenlijst in te vullen en/of bloed te laten prikken. Ook kunt u via de app heel eenvoudig de vragenlijst invullen en eventueel uw gegevens wijzigen. U kunt de Urimon app vinden onder de naam ‘Urimon’ in de Apple appstore en de Android Playstore. Wij hopen dat u de app met veel plezier zult gebruiken.

Focusgroep nieuw urine-opvang systeem

10-11-2022
Op 9 en 14 november hebben er weer nieuwe focusgroepen plaatsgevonden binnen het Urimon onderzoek. Onze stagiair Jeroen Boorsma (huisarts en student Industrieel Ontwerp) is bezig met het ontwikkelen van een nieuw urine-opvang systeem. Nadat al ruim 500 Urimon deelnemers de online vragenlijst hebben ingevuld is Jeroen gaan praten met een selecte groep deelnemers over zijn ontwerpen. Tijdens deze focusgroep kregen de deelnemers de mogelijkheid om de ontwerpen te testen en hun mening te geven.

Kennisfestival Twente Beter!

08-09-2022
8 september stonden wij op het Kennisfestival Twente Beter. Dit is een evenement over de transformatie van de zorg die nodig is om de gezondheid van Twentenaren te verbeteren. Tijdens dit festival zijn wij in contact gekomen met collega’s uit de zorg en betrokken burgers om te praten over de gezondheidszorg en over ons eigen Urimon onderzoek.

Medlon wordt Unilabs

20-07-2022
Vanaf 1 juli 2022 zijn Medlon en SHO samen verder gegaan onder de naam Unilabs Nederland.
Dit zal voor de deelnemers van het Urimon onderzoek geen grote veranderingen met zich meebrengen. Voorlopig blijft de huidige link om een afspraak bij een prikpost te maken nog in gebruik, maar deze link zal uiteindelijk veranderen naar https://unilabs.nl/afspraak-maken.
Voor het volledige persbericht van Medlon verwijzen wij u door naar de volgende link: https://unilabs.nl/node/1522

Urimon gaat Groen!

13-07-2022
Om het Urimon onderzoek milieuvriendelijker te maken, recyclen wij sinds kort onze urinepotten.
Alle potten worden grondig schoongemaakt en het oranje conserveringsmiddel wordt er opnieuw ingedaan. Zoals te zien is op de foto bevatten de gerecyclede potten twee kleine zwarte streepjes. Zo weten wij welke potten nieuw zijn en welke potten gerecycled zijn.
Alle potten worden in eerste instantie één keer gerecycled. Verder onderzoek zal uitwijzen of vaker dan één keer recyclen een optie is.
We zijn blij met deze duurzame manier van het hergebruiken van de urinepotten en zullen blijven nadenken hoe wij het Urimon onderzoek zo duurzaam mogelijk kunnen uitvoeren. Mocht u hier adviezen of ideeën over hebben dan horen wij dat graag.

2000 deelnemers!

16-06-2022
13 juni zijn we met taart en bloemen op bezoek gegaan bij onze 2000e deelnemer! We willen al onze deelnemers hartelijk bedanken voor deze mooie mijlpaal en voor het meedoen aan ons onderzoek. We hopen nog veel nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen.