Met behulp van periodiek urine- en
bloedonderzoek toewerken naar een
persoonlijk ziektewaarschuwinsyssteem

Brief ontvangen? Klik dan hier

Inloggen

Deelnemen

Wat betekent deelname aan het Urimon onderzoek?

periodieke
vragenlijst

periodiek
urinemonster

Meer informatie
over deelname

Welkom bij Urimon

Het Urimon onderzoek: De studie die onderzoekt welke meetbare veranderingen er optreden in urine en bloed tijdens het ontstaan van een ernstige ziekte.

Welkom op de website van Urimon. Urimon is een wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van een ziektewaarschuwingssysteem. Met zo’n systeem kunnen bepaalde ziektes in de toekomst vroegtijdig worden opgespoord zodat er een betere behandeling mogelijk is. Om dit te kunnen realiseren hebben wij vele deelnemers nodig voor ons onderzoek. Hieronder kunt u lezen wat het belang is van het Urimon onderzoek en van een ziektewaarschuwingssysteem. Om meer te weten te komen over het Urimon onderzoek en wie hier achter zit klikt u hier. Om te ontdekken wat het inhoudt om deelnemer van het Urimon onderzoek te worden klik hier. Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor het Urimon onderzoek? Klik dan hier.

Waarom Urimon

Onze gezondheidszorg heeft van oudsher een reactief karakter. Iemand gaat pas naar de dokter als hij of zij zich niet lekker voelt. Bij sommige ziekten is het dan vaak te laat.

Voor die ziekten ontwikkelen wij Urimon. Een nieuwe vorm van een ziektewaarschuwingssysteem die periodiek een serie stoffen in iemands urine en/of bloed meet.

Verandert er niets aan het profiel van die stoffen, dan is er niets aan de hand, verandert er wel iets dan is een bezoek aan de huisarts verstandig.

Zo kan de huisarts u controleren op bepaalde ziekten voordat klachten naar voren komen. U bent er op tijd bij, zodat behandeling nog goed mogelijk is.

Het nut van een ziektewaarschuwingssysteem

Het Urimon onderzoek is de eerste stap in de ontwikkeling van een ziektewaarschuwingssysteem dat in bloed of urine iemands gezondheid in de gaten houdt. Als we eerder in staat zijn om een ziekte te ontdekken dan is de kans op genezing vaak groter met een lagere belasting voor de patiënt en tegen lagere kosten. Het feit dat vroege diagnose bij bepaalde ziekten een hogere kans heeft op genezing, is onderzocht en bewezen voor de meest voorkomende vormen van kanker.

Door preventief onderzoek bij mensen die voldoen aan risicocriteria als overgewicht, hoog cholesterol en stress, kunnen hart- en vaatziekten worden opgespoord. Bewezen behandelingen zoals het slikken van bloedverdunners of bètablokkers en het plaatsen van stents worden dan ingezet om een hartaanval of beroerte te voorkomen. Screening voor neurodegeneratieve ziekten wordt nu nog niet toegepast vanwege de relatief lage incidentie. Toch zijn deze ziekten progressief en is een vroege detectie belangrijk voor de behandeling en het verdere verloop van de ziekte. De incidentie neemt bovendien toe met toenemende veroudering van de bevolking, met name in het geval van Alzheimer. Voor Multiple Sclerose (MS) is het duidelijk dat vroege toepassing van huidige effectieve methoden de progressie van de ziekte remt.

Mocht u meer informatie wensen over het succes van vroegdiagnostiek bij één van bovenstaande ziekten, stuurt u ons dan een berichtje via de contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Een blik op de toekomst van ons leven waarin ook gesproken werd over vroegdiagnostiek, werd gegeven in een televisieprogramma dat heet: DWDD University: ‘De Toekomst’ door Robbert Dijkgraaf, College 1: De toekomst van: Leven. U kunt dit programma hier terugzien.

Partners

Urimon werkt samen met diverse huisartsenpraktijken, apotheken, patiëntenverenigingen, laboratoria en medisch specialisten/onderzoekers in ziekenhuizen door heel Nederland. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende huisartsen, apotheken, patiëntenverenigingen en medisch specialisten/onderzoekers. Uw urinemonsters kunt u inleveren bij een deelnemende prikpost bij u in de buurt. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende prikposten. Is er geen deelnemende prikpost bij u in de buurt? Dan kunt u uw urine, in de daarvoor bestemde retourdoos, inleveren bij een PostNL punt naar keuze. Mocht u willen deelnemen maar uw huisarts, apotheek, patiëntenvereniging of medisch specialist ontbreekt in de lijst, dan is dat geen enkel probleem en kunt u gewoon meedoen met het Urimon onderzoek!