Brief ontvangen?

Heeft u een brief ontvangen van uw huisarts over het Urimon onderzoek?

Klik dan hier om meer informatie aan te vragen, of om uzelf aan te melden.

Deelnemen?

Wilt u meedoen aan de studie of wilt u als huisarts betrokken raken?
Laat dan een berichtje achter via het contactformulier dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek is gratis. De kosten voor het laboratorium onderzoek gaan niet van uw eigen risico af.

Werkwijze

Urimon, als nieuwe vorm van gezondheidsmonitoring in de eerste lijn

Stap 1:
Als u beschikt over een stabiele gezondheid en tussen de 45 en 75 jaar bent, kunt u meedoen aan het Urimon onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.urimon.nl/aanmelden. Via e-mail krijgt u dan een informatiebrief en toestemmingsformulieren. Wanneer u alle informatie hebt gelezen en besluit mee te doen aan de studie, ondertekent u het toestemmingsformulier voor de Urimon studie en het toestemmingsformulier voor de Stibion biobank. Deze formulieren stuurt u via e-mail of de post op naar STIBION.

Stap 2:
Na ontvangst van uw ondertekende toestemmingsformulieren, activeert een medewerker van de Urimon studie u in het systeem. Hierna ontvangt u automatisch via de mail een link voor het invullen van de eerste vragenlijst. In de vragenlijst vult u ook uw adres in. Naar dit adres sturen wij uw eerste urinepotje en eventueel een formulier om bloed te laten prikken.

Stap 3:
Vul het potje dat u de eerste keer via de post hebt ontvangen met ochtendurine. Vul de informatie in op het bijgeleverde formulier. Stop het formulier en het potje in het meegeleverde zakje. Zie ook de informatiebrochure urine verzamelen.

Stap 4:
Lever het potje zo snel mogelijk na het vullen in bij de prikpost. Na het inleveren ontvangt u direct een nieuw potje voor over 3 maanden. Elke 3 maanden vult u online een nieuwe vragenlijst in. U krijgt hiervoor telkens een herinnering via e-mail en sms.

Stap 5:
Wanneer u daar tijdens uw aanmelding in stap 1 voor kiest, kunt u met het formulier uit de starterkit, bij de prikpost, bloed laten prikken. Hiervoor hoeft u niet nuchter te zijn en dit kan tegelijkertijd met het inleveren van uw volle urinepotje, Na 1 jaar wordt u opnieuw uitgenodigd om bloed te laten prikken. Ook hiervoor krijgt u een herinnering.

Urimon werkt samen met diverse huisartsenpraktijken en laboratoria door heel Nederland. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende huisartsen. Mocht uw huisarts er niet tussen staan dan kunt u ook deelnemen zonder uw huisarts. U levert uw urine- en bloedmonsters in bij een deelnemende prikpost bij u in de buurt. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende prikposten.