Brief ontvangen?

Heeft u een brief ontvangen van uw huisarts of apotheek over het Urimon onderzoek? Lees hieronder over de werkwijze van

het Urimon onderzoek of klik hier om meer informatie aan te vragen of om uzelf aan te melden.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek

Deelname aan het Urimon onderzoek bestaat uit het invullen van een 3 maandelijkse korte vragenlijst over uw huidige gezondheid. Daarnaast levert u elke 3 maanden een urinepot met ochtendurine in bij de prikpost. Als laatste kunt u voor de optie kiezen om jaarlijks bloed te laten prikken, dit is geen verplichting voor deelname aan het Urimon onderzoek. U neemt deel voor een periode van 2 jaar, na deze periode kunt u uw deelname verlengen. De gedetailleerde werkwijze van het onderzoek kunt u hieronder lezen.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek is gratis. De kosten voor het laboratorium onderzoek gaan niet van uw eigen risico af.

Wilt u meedoen aan het Urimon onderzoek? Klik dan hier om meer informatie aan te vragen of om uzelf aan te melden.

Wilt u als huisarts betrokken raken? Laat dan een berichtje achter via het contactformulier dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Werkwijze

Urimon, als nieuwe vorm van gezondheidsmonitoring in de eerste lijn

Stap 1:
Als u beschikt over een stabiele gezondheid en tussen de 45 en 75 jaar bent, kunt u meedoen aan het Urimon onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.urimon.nl/aanmelden. Vervolgens krijgt u een e-mail met een informatiebrief en toestemmingsformulieren. Wanneer u alle informatie hebt gelezen en besluit mee te doen aan het onderzoek, vult u digitaal de toestemmingsformulieren in en ondertekent u beide documenten digitaal. U kunt de toestemmingsformulieren uit de e-mail ook uitprinten en ondertekenen. Vervolgens stuurt u deze via e-mail of de post naar Stibion.

Stap 2:
Nadat u beide toestemmingsformulieren heeft ondertekend, vult u uw adres in waarheen wij de starterkit met de eerste urinepot sturen. Daarnaast vult u uw huisartsgegevens in en maakt u een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Vervolgens gaat u automatisch door naar de eerste vragenlijst en vult u deze in.

Stap 3:
Vul de pot met ochtendurine. Voor verdere instructies over het opvangen van de urine, klik hier.
Vul de informatie in op het bijgeleverde formulier. Stop het formulier en de pot in het meegeleverde zakje.

Stap 4:
Lever de pot zo snel mogelijk na het vullen in bij de prikpost. U dient hiervoor een afspraak te maken via afspraken.medlon.nl. Na het inleveren ontvangt u direct een nieuwe pot voor over 3 maanden. Elke 3 maanden vult u online een nieuwe vragenlijst in. U krijgt hiervoor telkens een herinnering via e-mail en sms.

Stap 5:
Wanneer u daar tijdens uw aanmelding in stap 1 voor kiest, kunt u met het formulier uit de starterkit, bij de prikpost, bloed laten prikken. Hiervoor hoeft u niet nuchter te zijn en dit kan tegelijkertijd met het inleveren van uw volle urinepot, u hoeft hier dus geen aparte afspraak voor te maken. Na 1 jaar wordt u opnieuw uitgenodigd om bloed te laten prikken. Ook hiervoor krijgt u een herinnering.

Urimon werkt samen met diverse huisartsenpraktijken, apotheken en laboratoria door heel Nederland. Mocht uw huisarts of apotheek niet samenwerken met Urimon, dan kunt u ook deelnemen zonder uw huisarts of apotheek. U levert uw urine- en bloedmonsters in bij een deelnemende prikpost bij u in de buurt.

De Urimon app

Download hier de Urimon app voor uw telefoon of tablet. Via de Urimon app kunt u gemakkelijk en snel de vragenlijst invullen.