Brief ontvangen?
Heeft u een brief ontvangen van uw huisarts over het Urimon onderzoek?
Klik dan hier om meer informatie aan te vragen, of om uzelf aan te melden.
Deelnemen?
Wilt u meedoen aan de studie of wilt u als huisarts betrokken raken?
Laat dan een berichtje achter via het contactformulier dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deelnemen aan het Urimon onderzoek is gratis. De kosten voor het laboratorium onderzoek gaan niet van uw eigen risico af.


Werkwijze
Urimon, als nieuwe vorm van gezondheidsmonitoring in de eerste lijn
Stap 1:
Wanneer u beschikt over een stabiele gezondheid en tussen de 45 en 75 jaar bent, kunt u meedoen aan het Urimon onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.urimon.nl/aanmelden. Via de e-mail krijgt u dan een informatiebrief en toestemmingsformulieren.
Stap 2:
Wanneer u alle informatie heeft gelezen en besluit mee te doen aan de studie, ondertekent u de twee toestemmingsformulieren voor de Urimon studie en de twee toestemmingsformulieren voor de Stibion biobank. Deze levert u in bij de deelnemende huisarts. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Vervolgens activeren zij u in het systeem. Hierna ontvangt u automatisch via de mail een link voor het invullen van de eerste vragenlijst en het 1e potje om thuis te vullen met ochtendurine.
Stap 3:
Vul het potje dat u van uw huisarts heeft gekregen met ochtend urine. Vul de informatie in op het bijgeleverde formulier. Stop het formulier en het potje in het meegeleverde zakje. Zie ook de informatiebrochure urine verzamelen.
Stap 4:
Lever het potje zo snel mogelijk na het vullen in bij uw huisarts of prikpost. Na het inleveren ontvangt u direct een nieuw potje voor over 3 maanden. Elke 3 maanden vult u ook online een nieuwe korte vragenlijst in. U krijgt hiervoor telkens een herinnering via e-mail en sms.
Stap 5:
Nadat u geactiveerd bent in het systeem, kan wanneer u daar toestemming voor geeft, bij de prikpost direct bloed worden afgenomen. Hiervoor hoeft u niet nuchter te zijn. Na 1 jaar wordt u opnieuw uitgenodigd om bloed te laten prikken. Ook hiervoor krijgt u een herinnering.
Urimon werkt samen met diverse huisartsenpraktijken en laboratoria door heel Nederland. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende huisartsen. Mocht uw huisarts er niet tussen staan dan kunt u uw urine- en bloedmonsters wellicht ook inleveren bij een deelnemende prikpost bij u in de buurt. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende prikposten.


Algemene voorwaarden | Privacy | Disclaimer

Copyright Urimon 2018-2021