Urimon Nieuws

Focusgroep nieuw urine-opvang systeem

09-12-2022
Sinds enige tijd heeft het Urimon onderzoek een gratis app waarmee u op elk moment en heel eenvoudig kunt zien wanneer het weer tijd is om urine in te leveren, de vragenlijst in te vullen en/of bloed te laten prikken. Ook kunt u via de app heel eenvoudig de vragenlijst invullen en eventueel uw gegevens wijzigen. U kunt de Urimon app vinden onder de naam ‘Urimon’ in de Apple appstore en de Android Playstore. Wij hopen dat u de app met veel plezier zult gebruiken.

Focusgroep nieuw urine-opvang systeem

10-11-2022
Op 9 en 14 november hebben er weer nieuwe focusgroepen plaatsgevonden binnen het Urimon onderzoek. Onze stagiair Jeroen Boorsma (huisarts en student Industrieel Ontwerp) is bezig met het ontwikkelen van een nieuw urine-opvang systeem. Nadat al ruim 500 Urimon deelnemers de online vragenlijst hebben ingevuld is Jeroen gaan praten met een selecte groep deelnemers over zijn ontwerpen. Tijdens deze focusgroep kregen de deelnemers de mogelijkheid om de ontwerpen te testen en hun mening te geven.

Kennisfestival Twente Beter!

08-09-2022
8 september stonden wij op het Kennisfestival Twente Beter. Dit is een evenement over de transformatie van de zorg die nodig is om de gezondheid van Twentenaren te verbeteren. Tijdens dit festival zijn wij in contact gekomen met collega’s uit de zorg en betrokken burgers om te praten over de gezondheidszorg en over ons eigen Urimon onderzoek.

Medlon wordt Unilabs

20-07-2022
Vanaf 1 juli 2022 zijn Medlon en SHO samen verder gegaan onder de naam Unilabs Nederland.
Dit zal voor de deelnemers van het Urimon onderzoek geen grote veranderingen met zich meebrengen. Voorlopig blijft de huidige link om een afspraak bij een prikpost te maken nog in gebruik, maar deze link zal uiteindelijk veranderen naar https://unilabs.nl/afspraak-maken.
Voor het volledige persbericht van Medlon verwijzen wij u door naar de volgende link: https://unilabs.nl/node/1522

Urimon gaat Groen!

13-07-2022
Om het Urimon onderzoek milieuvriendelijker te maken, recyclen wij sinds kort onze urinepotten.
Alle potten worden grondig schoongemaakt en het oranje conserveringsmiddel wordt er opnieuw ingedaan. Zoals te zien is op de foto bevatten de gerecyclede potten twee kleine zwarte streepjes. Zo weten wij welke potten nieuw zijn en welke potten gerecycled zijn.
Alle potten worden in eerste instantie één keer gerecycled. Verder onderzoek zal uitwijzen of vaker dan één keer recyclen een optie is.
We zijn blij met deze duurzame manier van het hergebruiken van de urinepotten en zullen blijven nadenken hoe wij het Urimon onderzoek zo duurzaam mogelijk kunnen uitvoeren. Mocht u hier adviezen of ideeën over hebben dan horen wij dat graag.

2000 deelnemers!

16-06-2022
13 juni zijn we met taart en bloemen op bezoek gegaan bij onze 2000e deelnemer! We willen al onze deelnemers hartelijk bedanken voor deze mooie mijlpaal en voor het meedoen aan ons onderzoek. We hopen nog veel nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen.